Wijzigingen in de groepsverzekeringen

Wijzigingen in de groepsverzekeringen

Sinds 1 januari 2019 wordt de aansluiting bij de groepsverzekering van werknemers jonger dan 25 jaar verbeterd. Dit is het gevolg van een Europese richtlijn die onlangs werd omgezet in de Belgische wetgeving.

Sinds 1 januari 2019 geen leeftijdsvoorwaarde meer

In de reglementen van een groepsverzekering wordt vaak bepaald dat een werknemer pas kan aansluiten vanaf de leeftijd van 25 jaar. Dit is dus sinds 1 januari 2019 tgv de wetswijziging niet meer mogelijk.

Bijgevolg moet u vanaf januari 2019 ook werknemers jonger dan 25 jaar aansluiten bij de groepsverzekering en er premies voor betalen, net zoals u doet voor de werknemers die ouder zijn dan 25 jaar.

Dit geldt zowel voor de – 25 jarigen die in dienst komen vanaf 1 januari 2019 als voor de -25 jarigen die reeds bij u in dienst zijn.

Wat moet u concreet doen?

Neem contact op met uw verzekeraar en breng hem op de hoogte van het feit dat u -25 jarigen in dienst heeft die momenteel nog niet van een groepsverzekering genieten. Daarnaast moet u sinds 1 januari 2019 ook elke nieuwe aangeworven werknemer (ongeacht zijn leeftijd) die kan genieten van een groepsverzekering aan uw verzekeraar melden.

Een goede raad: stel dit niet uit, want anders loopt u het risico om al deze niet-betaalde premies in één keer te moeten betalen. Voor vragen kan je steeds terecht bij KMO Team Focus.