4 redenen waarom het goed is om af en toe extern te vergaderen

4 redenen waarom het goed is om af en toe extern te vergaderen

Het afgelopen jaar werd gedomineerd door Zoom calls, Google Meets en Team Calls.

Hoewel deze manier van vergaderen zinvol zijn gebleken de afgelopen periode, kan het belang van een echte face to face vergadering niet onderschat worden. De kans is groot dat we richting een hybride vergadercultuur evolueren waarbinnen een goede combi tussen on- en offline vergaderen de norm zal worden.

Maar kies je dan voor je eigen vergaderruimte of ga je extern? Misschien heb je als ondernemers wel geen echte vergaderruimte. Er zijn best wat voordelen verbonden aan extern vergaderen.

 

Inspiratie

Een nieuwe omgeving kan inspirerend werken. Voorwaarde is natuurlijk dat je kiest voor een vergaderlocatie die effectief inspirerend is.

 

Rust & focus

Op kantoor word je gemakkelijk gestoord door collega’s met vragen, tijdens pauzes, of zelfs gewoon tijdens de vergadering. Als je daarnaast ook nog de afspraak maakt de gsm’s even aan de kant te leggen, kan je volledig focussen op de orde van de dag.

 

Belangrijke momenten

Zeker voor vergaderingen die belangrijk zijn kan een externe locatie bijdragen aan de perceptie rond het belang van de sessie. Als bedrijf investeer je in de vergadering en dus ook in de mensen die aanwezig zijn. Heb je dus een belangrijke vergadering: personeelsvergadering, budgetvergadering… denk er dan eens aan deze op een andere locatie te organiseren

 

Comfort & professionaliteit

Externe vergaderruimtes zijn vaak erg gericht op kwaliteit. Het is immers de kernactiviteit van de verhuurder. Vaak zijn de eigen vergaderzalen net wat minder comfortabel, aangenaam, creatief of ruimtelijk. Als je (potentiële) klanten ontvangt is het soms ook interessant te gaan voor dat tikkeltje meer.

 

Uiteraard is het goedkoper te vergaderen in je eigen ruimtes. Maar heb je er geen, is deze niet voldoende ruim, wil je je eens echt ongestoord vergaderen of wil je je mensen of klanten eens extra in de watten leggen? Dan kan een externe vergaderzaal een mooi alternatief zijn!

 

Ben je op zoek naar een vergaderruimte, opleidingsruimte of kantoorruimte in een professionele en leuke setting? Of ben je op zoek naar een privékantoor in een professionele omgeving, Dan kan het KMO Team Business Center in Schoten wel iets voor jou zijn. Nieuwsgierig? Neem zeker even een kijkje en snuif de sfeer op.