Als starter krijg je je btw-krediet vanaf nu sneller terugbetaald!

Als starter krijg je je btw-krediet vanaf nu sneller terugbetaald!

Om starters een duwtje in de rug te geven zijn er nieuwe regels rond de btw-teruggave vanaf 2020.

Ondernemers moeten iedere maand of ieder kwartaal hun btw-aangifte doen. Tot eind 2019 moest je soms zes maanden wachten op de terugbetaling van de btw door de overheid. Sommige starters krijgen hierdoor cashflowproblemen, omdat ze vaak niet over een financiële buffer beschikken. Nu kan dit dus sneller!

Om financiële problemen bij starters te verminderen, heeft minister van Financiën Alexander De Croo een Koninklijk Besluit (KB) gepubliceerd met een nieuwe regeling. Die moet startende ondernemers meer financiële ademruimte geven door het btw-krediet sneller terug te betalen.

Het KB brengt vanaf 1 januari 2020 de maximale teruggavetermijn voor starters terug van zes naar drie maanden. De nieuwe maatregel geldt enkel voor starters die nog niet langer dan twee jaar bezig zijn en hun btw-aangifte maandelijks en elektronisch indienen. Daarnaast mag het teruggevraagde krediet niet minder dan €245 bedragen.

Heb je vragen rond de vervroegde terugbetaling? Stel ze zeker aan je dossierbeheerder. Hij of zij helpt je met plezier verder.