ICE

ICE

Tegenwoordig heeft iedereen een mobiele telefoon, maar wat moet u doen bij een ongeval?
Kalmte kan u redden, samen met de juiste informatie op uw gsm.

Noodnummer bellen
Wanneer u hulpdiensten nodig hebt, kan u het algemene noodnummer 112 bellen, zij zorgen dat de juiste hulpdiensten ter plaatse zullen komen.

ICE
De internationale code om een contactpersoon uit uw gsm te raadplegen is ICE, “in case of emergency”. Hulpdiensten hebben in het verleden massaal opgeroepen om deze contactpersoon aan te maken, zodat zij weten wie zij moeten bellen bij een noodgeval.

Gsm geblokkeerd
Om veiligheidsredenen zetten veel mensen terecht een toegangscode op de gsm, zodat niet iedereen toegang heeft tot het toestel. Dit maakt het onmogelijk om toegang te krijgen tot de lijst met contactpersonen.
Het is echter wel mogelijk om een medische fiche in te stellen op een smartphone, deze fiche is ook te zien wanneer het toestel geblokkeerd is. Er kan ingesteld worden wie er gebeld moet worden bij een ongeval, dus ook de ICE contactpersoon kan hier opgenomen worden. Het algemene noodnummer 112 kan ook gebeld worden wanneer het toestel geblokkeerd is.
Enige allergische reacties of medische aandoeningen kunnen ook opgenomen worden in de medische fiche. Zo zijn de hulpdiensten snel op de hoogte en weet u zeker dat u de correcte zorgen zal krijgen.