Jouw visitekaartje: de website

Jouw visitekaartje: de website

Je kan er haast niet meer naast kijken. Heel wat bedrijven hebben tegenwoordig een website. Een sterke website kan veel betekenen voor je bedrijf.

 

Het is een online visitekaartje

Een website vormt het online visitekaartje van je onderneming. Het biedt de mogelijkheid om op laagdrempelige manier een eerste contact te leggen met een potentieel nieuwe klant. Die klant kan zich door middel van de juiste inhoud een beeld gaan vormen van je product of dienst en zo de kans op verkoop aanzienlijk vergroten.

 

Toont betrouwbaarheid & professionaliteit

Om professioneel en betrouwbaar over te komen is het essentieel om een sterke website te hebben. Moet een klant de keuze maken tussen twee bedrijven met dezelfde dienst of hetzelfde product, waarvan de ene geen website heeft of een van slechte kwaliteit, dan zal de onderneming met de professioneel ogende site, zeker een streepje voor hebben.

 

Je kan beter aan verkoop en marketing doen

Met een website is het mogelijk om een grote doelgroep bereiken. Door in te zetten op online advertenties, optimalisatie van de inhoud van je site, sociale media en nieuwsbrieven bereik je heel wat potentiële klanten. Het is belangrijk dat je hen doorlinkt naar een centrale plaats… je website! Daar kan je immers veel meer vertellen over je diensten en producten.

 

Je zaak is 24/7 bereikbaar

Een potentiële klant kan op eender welk moment meer informatie inwinnen over je producten of diensten, ook als je zelf niet aan het werk bent. Heb je een webshop? Dan kunnen mensen ook bestellen wanneer ze willen!

 

Het is een informatiepunt voor bestaande klanten

Ook voor bestaande klanten is de website belangrijk. Je kan uitgebreid vertellen over je dienstverlening of producten. Maar ook doorverwijzen naar andere relevante onderwerpen. Je kan overtuigen met filmpjes, uitgebreide fotogalerijen en nog veel meer. Met een goede FAQ pagina kan je heel wat klanten verder helpen zonder dat ze jou daarvoor aan de lijn moeten hebben.

Door corona hebben we gemerkt dat heel wat ondernemers de stap richting e-commerce hebben gezet. Een slimme zet, online verkoop kan een enorme boost betekenen voor je organisatie.

Wil je meer info of ga je investeren in een nieuwe site of een e-commerce platform? Wij kunnen je op weg helpen. Neem zeker even contact op met onze collega’s van KMO Team IT Services.

 

Joey Wijnbeek

Allround IT Officer