Laatste kans om je vennootschap te registreren in het UBO register

Laatste kans om je vennootschap te registreren in het UBO register

Als ondernemer ben je waarschijnlijk wel op de hoogte dat je verplicht bent je uiteindelijke begunstigden te identificeren in het UBO register. Doet dit geen belletje rinkelen? Lees dan meer over wat UBO is en hoe dit in zijn werk gaat in dit artikel.

 

De eindtermijn voor het invullen van het UBO-register is op 30 september verstreken. Wat weten we vandaag? Er komt geen bijkomend uitstel voor de registratie, wel zal er tot 31 december 2019 een gedoogbeleid gevoerd worden en zullen er nog geen sancties volgen.

 

Eerder werd al beslist de aanvankelijke termijn van 31 maart, te verlengen tot 30 september. Desondanks deze verlenging hebben vele vzw’s en stichtingen hun registratieplicht nog niet vervuld.

 

Op 31 december 2019 moet iedereen geregistreerd zijn en loopt het gedoogbeleid af.

 

We vragen om de door jou gekozen optie te bevestigen aan je dossierbeheerder. Ook als je zelf registreert, vragen we hier van op de hoogte te worden gesteld zodat je dossier volledig en correct is.

 

Hoe kan je registreren?

  1. Je brengt de registratie zelf in orde via deze link.
  2.  Je registreert digitaal een volmacht. Wij versturen je daarvoor de nodige documentatie en een weblink. De registratie in het UBO register zullen we dan nadien voor jou in orde brengen.
  3. Je maakt een afspraak met jouw kantoor om de volmacht te registreren. Vergeet je identiteitskaart en pincode van deze kaart niet! Breng zeker ook een kopie van het aandelenregister mee, indien in jouw bezit! De registratie in het UBO register zullen we dan nadien voor jou in orde brengen.

 

Heb je nog vragen? Contacteer zeker even je dossierbeheerder.