Onze favoriete apps op een rijtje

Onze favoriete apps op een rijtje

Je kunt het zo gek niet bedenken, of er bestaat een app voor. Wij hebben intern eens geïnformeerd naar de favoriete apps van onze adviseurs. Onze 10 favorieten, in willekeurige volgorde.

 

1. Met één klik je identiteit aantonen met Itsme

 

Een gratis app die je op een snelle manier helpt te identificeren. Gedaan met het aanmaken van accounts op overheidswebsites, banken,…  Deze app laat je toe om op een veilige, makkelijke en betrouwbare manier je identiteit aan te tonen of transacties te bevestigen. En dit alles via je GSM… gedaan met de kaartlezers dus.

Is dat wel veilig? Itsme werkt alleen als je gebruik maakt van je gsm, je simkaart en je persoonlijke itsme-code (of vingerafdruk). Ze worden nergens opgeslagen. Het is deze unieke combinatie die ervoor zorgt dat alleen jij je gegevens kan gebruiken.

Van start gaan? Klik hier!

 

2.Beter georganiseerd dankzij OneNote

 

OneNote is een handige Office toepassing. Het is een digitale blocnote die toegankelijk is voor je gsm, pc of tablet en die je kan synchroniseren met je andere Microsoft toepassingen. Bovendien kan je al je info ook delen met collega’s. Dus geen gesleur met notitieblokken of speurtochten naar vermiste notities. Navigeren en zoeken is heel gemakkelijk. Ontdek er hier meer over.

 

3.Gemakkelijk bijeenkomsten organiseren dankzij Eventbrite

 

Wil je graag zelf een event of bijeenkomst organiseren? Er komt best wat bij kijken: een uitnodiging maken en versturen, registraties verwerken, promo maken en zo veel meer. Eventbrite is een tool die je helpt om dit heel gemakkelijk te doen. Is dit alleen voor grote bedrijven? Neen, ook voor hele kleine bijeenkomsten is het een handige tool. Een after-work drink met collega’s bijvoorbeeld. Goed om weten is dat als je zelf geen inkom vraagt, je helemaal gratis een event kan aanmaken.

 

Zelf geen interesse om events te maken? Ook dan zal je Eventbrite wel een keer tegenkomen. Heel wat events en lokale evenementen lopen maken er gebruik van. Je kan gerichte aanbevelingen ontvangen én ontdekken naar welke evenementen je vrienden gaan. Papieren tickets hoeven ook niet meer. Toegang krijg je gewoon via je telefoon. Meer info?

 

Via de App kan je heel handig toegang krijgen en inloggen. De basis versie is gratis beschikbaar.

 

4.Continu zicht op je financiële situatie dankzij de Yuki App

 

Wij zijn we erg fan van de Yuki App. Waarom?

Voor de meeste ondernemers is de boekhouding een wederkerende opdracht, maar je verwacht wel correcte (financiële) resultaten. De Yuki app helpt je af van heel wat administratieve rompslomp. Zo kan je bijvoorbeeld onmiddellijk na ontvangst je bonnetjes fotograferen. Yuki zal ze in een keer automatisch verwerken.

 

Maar de app biedt veel meer… je hebt overal toegang tot jouw online boekhouding:

  • Real time financiële Yuki monitor
  • Digitaal archief
  • Al je adressen, klanten, leveranciers en relaties
  • Omzet- en kosten overzicht
  • Communicatiemogelijkheden met Yuki
  • Je bankrekeningen
  • Agenda en email

Om gebruik te kunnen maken van de Yuki App heb je wel een Yuki account nodig. Meer info kan je hier terugvinden.

 

5.Al je klantenkaarten digitaal dankzij Stocard

 

Stocard is een handige, gratis app waarmee je je klantenpasjes kan digitaliseren. Je kan al je klantenkaarten in enkele seconden toevoegen, ontvangt je favoriete aanbiedingen en mist geen spaarpunten! Dat scheelt heel wat ruimte in je portemonnee. Een mooi alternatief voor Stocard is Fidme.

 

6.Productiever werken met Nozbe

 

Nozbe is een betalende app gericht op projectmanagement. Met deze app kun je eenvoudig je eigen ‘to-do lijstje’ bijhouden, maar ook ganse projecten opvolgen.  Het grote voordeel van Nozbe is de integratie met heel wat andere programma’s zoals Twitter, Evernote, Dropbox en Google Agenda, je kunt bijvoorbeeld via Twitter snel taken naar Nozbe sturen. Kortom een eenvoudige maar handige tool voor time management, waarmee je zeker je persoonlijke productiviteit kunt verhogen.

 

7.Je eigen ontwerpen maken met Canva

 

Canva is een tool waarmee je gemakkelijk mooie designs kan maken. Denk bijvoorbeeld aan visitekaartjes, Instagram posts, kaartjes, powerpointtemplates en zelf logo’s. Super simpel en leuk om te doen. Je hoeft helemaal geen designer te zijn om met Canva aan de slag te gaan. Je kan iets nieuws maken, of vertrekken van een van de meer dan 60.000 sjablonen in de database. Teksten, kleuren, iconen & beelden kan je heel gemakkelijk vervangen en zo iets ontwikkelen dat perfect past bij jouw huisstijl.

Canva is beschikbaar als app maar ook gewoon online zodat je ook van op je PC verder kan werken aan je ontwerp. Je kan opteren voor een betaalde versie, maar met de gratis versie kom je al een heel eind.

 

8.Geen geknoei meer met paswoorden dankzij de AntumID app

 

Op dit moment is de combinatie login en wachtwoord als toegangscontrole nog de meest gebruikte manier voor het aanmelden op online platformen. Het is echter gebleken dat dit niet de meest veilige manier is om zich online te identificeren. Vervolgens hebben verschillende platformen Two factor authentication (2FA) voorzien om de veiligheid te verbeteren. AntumID heeft zo een zeer beveiligd authenticatie systeem met DigiByte (Digi-ID) ontwikkeld. Zo kan je jezelf zeer snel identificeren via QR-Codes, waardoor logins en wachtwoorden voorgoed tot het verleden behoren.

Ook fungeert de App als wachtwoordgenerator en manager (DigiPassword) zodat je de APP ook kan gebruiken voor websites die nog geen AntumID hebben. Wachtwoorden worden niet opgeslagen maar steeds opnieuw wiskundig opgelost.

 

9.Mobiel betalen met Payconiq

 

Betaal met je smartphone: met Payconiq is mobiel betalen heel makkelijk. Je koppelt je rekening en betaalt meteen vanuit de app, veilig en snel. Heb je zelf een winkel? Payconiq kan je ook als handelaar gebruiken als alternatief voor de vaak duurdere betaalterminal. Kies je voor de professionele versie, dan moet je wel een kleine vergoeding afstaan. Ontdek er hier meer over.

 

10. Deliveroo App

 

Last but not least, voor die late avondjes op kantoor kan de app van Deliveroo soelaas brengen! Je favoriete gerecht aan kantoor of thuis bezorgd.

 

Veel app plezier!