Onze favoriete apps van 2021 op een rijtje

Onze favoriete apps van 2021 op een rijtje

Apps kunnen het leven heel wat gemakkelijker maken! Elk jaar doen we een interne rondvraag naar de favoriete apps van onze adviseurs. Aangezien onze dienstverlening breed is, zal je apps uit verschillende disciplines terugvinden. Hier onze eigenzinnige top 10!

 

1. Camscanner

Gebruik de camera van jouw telefoon voor het scannen (maak een foto van) alle soorten papieren documenten: bonnen, facturen, visitekaartjes, certificaten enz. Je kan ook in bulk scannen. CamScanner is een intelligente oplossing voor documentbeheer, voor zowel particulieren als bedrijven. Ideaal om op verschillende apparaten inhoudsbronnen te digitaliseren, synchroniseren, delen en beheren. Scannable is een goed alternatief. Meer weten? Lees dan hier verder.

 

2. Lastpass

Heb je zelf ook een massa wachtwoorden te onthouden? In je hoofd of ergens in een Excel? Vervelend en onveilig. Je paswoorden vormen de enige barrière tussen jouw (gevoelige) gegevens en de buitenwereld. Meer dan ooit is het belangrijk een goed wachtwoordbeheer op te stellen en zo te bouwen aan je digitale veiligheid. Met Lastpass worden al je wachtwoorden en persoonlijke gegevens op al je apparaten bewaard en gesynchroniseerd. Je hoeft slechts 1 hoofdwachtwoord te onthouden en daarmee heb je toegang tot elke site die je gebruikt. Alle sub wachtwoorden worden bewaard in je persoonlijke kluis. Als je wachtwoorden opgeslagen zijn, kan je met behulp van de wachtwoordgenerator voor alle accounts nieuwe, sterke wachtwoorden aanmaken. Er zijn heel wat alternatieven, wij zijn fan van Lastpass.

 

3. Bring

Er passeren er ook heel wat apps de revue die ons helpen in het organiseren van onze dagelijkse activiteiten. Bring vereenvoudigt het boodschappen doen door een eenvoudige boodschappenlijst die je kan delen met je medebewoners! Je kan verschillende lijsten maken. Eentje voor thuis, eentje voor de kotstudent, maar ook een als je op vakantie bent met familie of vrienden. Reuze handig dus. Lees hier meer.

 

4. Office 365

Met deze app heb je toegang tot Word, Excel en Powerpoint, allemaal vanuit één app. Open en bewaar je documenten in de cloud en je kan vanop elk toestel en vanop elke locatie je bestanden raadplegen en wijzigen. Bonus… je kan je documenten ook delen met anderen en er samen in werken. Iedereen kan de app gratis downloaden en gebruiken. Heb je ook een 365-abonnement? Dan kan je toegang krijgen tot alle premium-functies in de app. Download de app in google play of de app store.

 

5. Kahoot

Deze app hebben we ontdekt tijdens de lockdown. Kahoot is een tool die ervoor zorgt dat je op een interessante manier kan leren. Wij gebruikten hem om quizzen te organiseren met onze collega’s en zo tijdens het thuiswerken toch wat connectie te houden. De quiz samenstellen is heel simpel en je kan deze met een grote groep delen door je scherm te casten. De deelnemers antwoorden via de gsm. De basisversie is gratis, meer features kan je krijgen tegen betaling. Naast quizzen kan je ook polls, e-learnings, presentaties en veel meer maken. Hier lees je meer over de mogelijkheden.

 

6. We all pay

Je kan We All Pay in iedere situatie gebruiken waar je met je vrienden of collega’s bij elkaar komt en je wil dat iedereen een gelijk deel van de kosten draagt. Als je alle uitgaven invult houdt We All Pay netjes bij wie wat betaald heeft. Nadien kan je op eenvoudige wijze een overzicht krijgen van wie wat aan wie verschuldigd is. Heel handig ook is de opt-out optie. Als je bij een bepaalde activiteit niet aanwezig bent, kan je dat zo ook aangeven en houdt de tool er rekening mee! Geen gedoe meer, alleen plezier. Wel enkel beschikbaar in de Apple Store.

 

7. Evernote

Evernote is al jarenlang één van de meest populaire apps op de markt om je productiviteit een boost te geven . Het is een digitale notitieblok waarin je aantekeningen kunt maken en deze vervolgens kan opslaan in de cloud. Gedaan dus met het verliezen van aantekeningen. Je kan Evernote gebruiken voor aantekeningen, maar ook voor foto’s en grotere bestanden. De interactie tussen je GSM en je computer zorgt ervoor dat je bestanden altijd en overal beschikbaar en aanpasbaar zijn.

8. Todoist

Je raad het al… hier is onze favo takenlijst-app. Perfect voor zowel professioneel als privégebruik. Deze app helpt je bij de organisatie van al je taken en het behouden van een duidelijk overzicht van je planning. De basisversie is gratis. Mits een kleine toeslag kan je gaan samenwerken met grotere teams (+5 personen) en krijg je toegang tot heel wat extra functionaliteiten. Meer weten?

 

9. 1 second every day

We spenderen heel wat uurtjes op kantoor, weg van onze familie en vrienden. We genieten dan ook graag ten volle van de momenten die we met onze geliefden doorbrengen. 1 second every day is een geweldige manier om deze momenten te capteren. Een dagboek bijhouden is veel werk, maar als je er elke dag maar één seconde aan hoeft te besteden, valt het natuurlijk reuze mee. Dat is precies het concept van 1 Second Everyday. Elke dag maak je een filmpje van precies één seconde, zodat je aan het eind van het jaar een video hebt van zes minuten. Je kunt de app gratis gebruiken, maar als je langere filmpjes wilt opnemen, dan kies je een van de abonnementen.

 

10. Itsme

Ook dit jaar blijft de itsme app een van onze meest gebruikte apps. Vandaar dat hij ook dit jaar opnieuw een plekje heeft veroverd in onze top 10. Een gratis app die je op een snelle, makkelijke, veilig en betrouwbaar helpt te identificeren en transacties te bevestigen. Nieuwsgierig naar onze top 10 van vorig jaar? Je ontdekt hem hier.

 

Ellen Jelders
Marketing Specialist