Vaste kosten verzekering: de ideale aanvulling op het gewaarborgd inkomen

Vaste kosten verzekering: de ideale aanvulling op het gewaarborgd inkomen

Als zelfstandig bedrijfsleider heb je allicht een verzekering gewaarborgd inkomen onderschreven. Zo ben je bij ziekte of bij een ongeval zeker van een persoonlijk aanvullend inkomen. Maar wat als je als zaakvoerder je bedrijf niet meer kan leiden, de vaste kosten blijven doorlopen en er geen inkomsten meer in de werkingsvennootschap binnenkomen? Een omzetverzekering of verzekering vaste kosten kan soelaas bieden.

Een omzetverzekering kan afgesloten worden op de vennootschap of eenmanszaak en is een uitstekende aanvulling op het gewaarborgd inkomen.

Het bedrag dat de verzekeringsmaatschappij zal uitkeren is maximaal 60% van de omzet, na aftrek van handelsgoederen, grondstoffen en hulpstoffen (en na aftrek van een eventuele uitkering via de verzekering Gewaarborgd Inkomen).
Het bedrag van de uitkering hangt af van de graad van arbeidsongeschiktheid maar begint bij een arbeidsongeschiktheid van 25%. In dat geval ontvangt je bedrijf ook 25% van het verzekerde bedrag. Daarna stijgt de uitkering mee met de graad van arbeidsongeschiktheid. Vanaf 67% ontvang je het volledige bedrag.

 

De voordelen van een omzetverzekering

 

  • je zaak blijft zijn omzet genereren, ook al ben je uitgevallen
  • de betaalde premies zijn 100% fiscaal aftrekbaar als beroepskost
  • je kunt de verzekering uitbreiden met een tweede zaakvoerder

 

Deze verzekering zal in praktijk veel afgesloten worden door eenmanszaken of door kmo ’s waar de rol van de bedrijfsleider van primordiaal belang is. Het omzetverlies door het uitvallen van de bedrijfsleider kan een gezond bedrijf zeer snel in moeilijkheden brengen. Als onafhankelijk verzekeringsmakelaar kunnen wij een oplossing op maat uitwerken.

Neem zeker even vrijblijvend contact met ons op: verzekeringen@kmoteam.com

Raf Van de Weyer
KMO Team verzekeringsadvies