Voordelen van een eigen zakelijke mailadres

Voordelen van een eigen zakelijke mailadres

Wanneer je een eigen bedrijf runt is het raadzaam een zakelijk email adres te gebruiken. Het lijkt een kleinigheid, maar er zijn heel wat voordelen verbonden aan een professioneel email adres.

 

Een zakelijke mail straalt vertrouwen uit

E-mails zijn niet meer weg te denken uit onze dagelijkse communicatie. Vaak is het e-mailadres het eerste waar je klant mee in contact komt. Heel vaak wordt er als jongere al gekozen voor een @hotmail of @live als eerste mail adres. Dergelijke mailadressen lenen zich goed voor persoonlijk gebruik. Voor professioneel gebruik geeft dit echter niet zo een goede eerste indruk bij (potentiële) klanten.

 

Je domein naam is voor altijd

Iedereen kan mailadressen aanmaken zoals: bedrijf@telenet.be of bedrijf@skynet.be.  Maar de dag dat je verandert van provider kan het mailadres niet meer gebruikt worden. Een mailadres van je eigen domeinnaam is voor eeuwig, zelfs als je van plan bent te veranderen van hosting-partner kan je dit gewoon meenemen.

 

Je bedrijfsnaam wordt gepromoot

De naam van je bedrijf, product of dienst wil je zo snel mogelijk op de kaart zetten. Verstuur je e-mails via je eigen, professionele adres, dan bevat elk verzonden bericht ook meteen de naam van je bedrijf. Een goedkope en simpele manier om je bedrijfs- of productnaam te promoten.

 

Heel wat flexibiliteit

Heel vervelend als je e-mail op de mailbox van je telefoon en de mailbox op je computer niet hetzelfde zijn. Toch komt dit regelmatig voor als je werkt met niet professionele mail oplossingen. Wanneer je met Office 365 werkt dan zijn je agenda, je contacten en ook je mailbox op al je toestellen 1 op 1 hetzelfde.  E-mail adressen bijmaken wordt ook een fluitje van een cent en je kan je organisatie en communicatielijnen gaan stroomlijnen.

 

administratie@bedrijf.be voor je boekhouding

info@bedrijf.be voor al de algemene vragen die er zijn

support@bedrijf.be voor vragen die klanten hebben

 

 

Zakelijke mail bevat een handtekening

Bij een professionele email kan je je e-mailhandtekening automatisch onderaan de e-mail toevoegen, zo hebben je klanten altijd de juiste info bij de hand. Wil je graag wat extra reclameboodschappen meegeven in de emails? Kies een goede software om handtekeningen toe te voegen en je kan zelfs via de handtekening reclame gaan voeren voor je bedrijf. Exclaimer, Email Signature & Sigstr zijn enkele van de bestaande aanbieders.

 

Out of office instellen

Een belangrijk pluspunt bij het gebruiken van een zakelijk e-mailadres is de out of office functie. Deze functie stel je in wanneer je een tijd niet in de gelegenheid bent om e-mails te beantwoorden. De persoon die een e-mail naar je stuurt, krijgt dan een automatische notificatie met het bericht dat je afwezig bent. Natuurlijk kun je deze functie ook privé gebruiken, maar vooral voor een zakelijk e-mailadres is het aanmaken van een out of office melding een gebruikelijke en nette wijze om je afwezigheid te communiceren.

 

De voordelen van een professioneel e-mail adres wegen niet op tegen de beperkte investering die je hiervoor dient te doen. De kostprijs per e-mail adres bedraagt €3,4 excl. btw per maand. En een 20-tal euro per jaar voor een domeinnaam. Wij kunnen je uiteraard ook helpen om alles in te richten en klaar te zetten. In een paar uurtjes is jouw professionele mailbox helemaal up & running!

 

Wil je meer info? Neem dan zeker contact op met onze IT afdeling. Zij helpen je graag verder.